LOGO
4:57 AM | Author: Junaidih. S
Logo adalah simbol pengenalan pada sesuatu Syarikat, pertubuhan, kelab, persatuan.Logo merupakan rekaan grafik yang mudah dan menarik.Unsur seni dan prinsip rekaan digunakan untuk mendapatkan logo yang menarik dan bermutu. Tujuan Logo adalah digunakan sebagai identiti sesebuah perubuhan,syarikat dan lain-lain untuk memudahkan orang ramai mengenalinya.Logo dibahagikan kepada 3.

1.Logo Huruf..
Direka menggunakan huruf sahaja dengan pelbagai rekabentuk dengan bilangan huruf yang minima.Contoh:2.Logo Reprensentasi.
Direka berdasarkan objek yang terdapat di alam sekeliling..seperti menggunakan unsur alam seperti fauna dan flora yang diringkaskan seperti logo shell daripada kerang3. Logo gabungan huruf dan representasi

. Contoh:
Sumber Gambar:

http://www.cgdf.cz/grn/2009/2-09/31_strana/HLS-en.html
http://www.tmukonline.net/news_details.php?s=&id=81
http://syafiqmahadi.blogspot.com/2008_06_01_archive.html
KARNIVAL PENDIDIKAN SMK BADIN 2010
5:08 PM | Author: Junaidih. SPanitia Seni terlibat sama dalam Karnival Pendidikan SMK Badin 2010. Cikgu Patrick Ketua Panitia Seni Visual mengetuai Kiosk untuk Sesi pagi dan Cikgu Radin Sanggol mengetui sesi petang dan dibantu oleh Cikgu Junaidih Saidan@Md Jassin.Panitia Seni sesi petang memenangi anugerah inovasi. Gambar 3 dan 5 dari atas Ketua Bidang Pn Anasari Paulus dan Cikgu Rasin Mag mencuba mencanting dan mewarna batik.